X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pastinaaksoep

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 19-12-2010
Auteur: Sjax
NIet iedereen kent de pastinaak. het is een zogeheten vergeten groente. De pastinaak is te omschrijven als een witte, grote wortel. Het smaakt naar anijs. Je kan het koken of in de wok doen. Van oorsprong komt de pastinaak uit het Middelandse zee gebied. Het is door de romeinen naar onze regio gebracht. het bleek dat de pastinaak hier beter groeit.De pastinaak bevat per 100 gram 80 kcal.

Benodigdheden

  • 400 gram geschilde en in blokjes gesneden pastinaak
  • 300 gram kruinige aardappelen, ook geschild en in blokjes
  • 50 gram boter
  • 2 gesnipperde kleine uitjes
  • teentje knoflook, fijngemaakt
  • rood pepertje (wil je geen pittig gerecht dan laat je dit achterwege of je haalt de zaadjes uit de peper)
  • theelepel komijn
  • theelepel koriander
  • 1,5 liter bouillon (groente of vlees bouillon mag je kiezen)
  • 150 ml slagroom
  • 2 (oude) boterhammen
  • 1 eetlepel (room)boter
  • bieslook

Bereidingswijze

  • smelt de boter in een grote pan
  • bak de ui en voeg de knoflook, pepertje en kruiden toe
  • laat even doorbakken en voeg vervolgens de pastinaak en aardappelstukjes toe
  • schep goed om
  • voeg de bouillon toe
  • laat ongeveer 20 minuten koken tot alles gaar is
  • verwijder de rode peper
  • pureer het geheel en doe de slagroom erbij
  • Is de soep  te dik voeg dan nog wat bouillon bij, doe er wat room bij als de soep te waterig is
  • maak van de boterhammen croutons door het brood in kleine stukjes te snijden en te bakken ( de croutons kan  je ook met een broodrooster maken, scheelt in calorien)
  • knip de bieslook
  • doe de soep in een bord of kom en doe de bieslook en de croutons eroverheen
Eet smakelijk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl