X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Oliebollenbrood

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 21-12-2010
Auteur: Sjax
December is de maand van de oliebollen. Maar heb je dit al eens geproefd? Probeer het uit en verras vervolgens anderen met dit recept.Je kan dit eten als tussendoortje, maar het is ook geschikt als nagerecht.

Benodigdheden

  • 8 oliebollen
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje (schoongemaakt) geraspt of klein beetje vanillepoeder
  • 100 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • zak rozijnen
  • boter om bakblik in te vetten
  • een oven en een bakblik

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  • breng de melk, slagroom, vanille en 50 gram suiker aan de kook
  • klop de eieren met de rest van de suiker
  • schenk het kokende roommengsel al roerend bij de eieren en laat het geheel iets afkoelen
  • snijd de oliebollen in plakken van ongeveer 0,5-1 cm dik
  • vet een bakblik van ongeveer 28 cm in doorsnede in met boter
  • beleg de bodem ervan met  plakken oliebollen
  • giet hier het roommengsel overheen
  • strooi er rozijnen overheen
  • doe nog een laag oliebolplakken, rozijnen en roommengsel tot het blik gevuld is
  • laat dit 15 minuten staan en voeg evt nog wat roommengsel toe
  • zet het bakblik in een grote braadslee of een groter bakblik en zet het in de oven
  • giet water in het buitenste bakblik
  • bak dit geheel 40 miinuten
  • laat afkoelen
  • stort het geheel uit op een mooi bord en snij het in plakken
  • Het brood is ietwat vochtiger dan een gewoon brood. Dat hoort zo.
Serveer met poedersuiker of met ijs.
Het is warm ook lekker, maar dan is het nog wat vochtiger dan als het afgekoeld is.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl