X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kleine cakejes met amandel en dadels

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 26-12-2010
Auteur: Sjax
Gebak is dikmakend. Ja , maar ook erg lekker. Geniet ervan en bedenk dat ook in gebak tal van goede voedingsstoffen zitten zoals granen, suikers, melkprodukten en zelfs fruit. Eet smakelijk van dit recept voor 12 cakejes.

Benodigdheden

  • 75 gram bloem
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  •  125 ml karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram ontpitte dadels in reepjes gesneden
Voor de topping:
  • 200 gram amandelen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 200 gram poedersuiker
  • 80 gram boter
  • 25 ml melk

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
Het maken van de pralinertopping:
  • rooster de amandelen op een bakplaat in 10 m inuten goudbruin
  • houd er 12 apart
  • maak van de rest 100 gram fijn
  • hak het restant in grove stukken
  • breng 50 ml water, de citroensap en de suiker in een pan aan de kook tot het geheel karamelkleurig is
  • meng de grof grehakte amandelen erdoor en giet dit in een dunne laag op een ingevet werkveld
  • Laat het afkoelen en maal het geheel fijn in een keukenmachine
Het maken van de cakejes:
  • meng de bloem, de basterdsuiker bakpoeder en de boter met een mixer
  • meng het ei, de vanillesuiker en de karnemelk met elkaar en voeg dit bij het bovenstaande geheel
  • schep de dadels en de fijn gemalen amandelen erdoorheen
  • vul de cakevormpjes voor 2/3 met beslag en bak ze in 25 minuten gaar
  • laat ze 5 minuten afkoelen
  • neem de cake uit de vormpjes
maak de glazuur:
  • meng de poedersuiker met 80 gram boter en voeg de 25 ml  melk toe
  • klop nog even op hoge snelheid met de mixer voor extra luchtigheid
  • Schep de praliner door het glazuur heen en bedek de cakejes ermee.
  • garneer met de hele amandelen.
  • doe er evt nog wat slagroom bij
Eet smakelijk.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl