Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De populariteit van Grieks eten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 06-09-2008
Auteur: AnnaStaal
Waarom is Grieks eten zo populair? Als je naar het eetpatroon van de Nederlander kijkt dan komen daar de Griekse ingrediŽnten goed in terug. Kijk naar het vlees of de vis, de hoeveelheid (!), kaas, weliswaar feta en geen Goudse of Leerdammer. Gezondheid doet het goed, dus lekker aangemaakte sla met olijven, tomaten en olijfolie als dressing en serveer er lekkere licht gebakken (olijfolie) aardappeltjes bij. Een complete maaltijd, lekker, snel en gezond. Een basisrecept om mee aan de slag te gaan. De variaties die zoal te maken zijn staan onder het recept.

Griekse salade

IngrediŽnten

  • 2 kroppen ijsberg sla
  • 10 cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gram feta
  • 1 blikje tonijn (op waterbasis)
  • 15 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 handje pijnboompitten
  • 3 dl olijfolie
  • 50 ml wijnazijn
  • peper en zout
Bereiding

Snijd de salade in kleine reepjes en de tomaten en komkommer in plakjes. De ui in ringen snijden en de feta in blokjes. Laat vervolgens de tonijn uitlekken en voeg alle ingrediŽnten toe aan de sla. Maak van olijfolie en wijnazijn een dressing en schenk deze over de salade. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Variaties

Kruiden waar mee gevarieerd kan worden
  • oregano
  • basilicum
  • marjolein
  • vers gemaalde peper
  • dille

Andere toevoegingen aan de salade
  • paprika, maar dan wel de groene en eventueel licht geroosterd
  • olijven, de groene en zonder pit
  • citroensap (niet meer als een eetlepel)
  • teentje knoflook
  • vleestomaten
Andere vis toevoegen
  • ansjovis
  • zeevruchtenmelange

Aan dressing toe te voegen
  • magere yoghurt
  • kwark



Reacties op dit artikel
Martijm, 2009-05-10
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl