X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Komkommer hoort erbij

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 08-09-2008
Auteur: AnnaStaal
De komkommer is op veel meer manieren te combineren dan het geijkte plakje bij de borrel of het schijfje in de salade. Probeer eens wat uit in hele andere gerechten. Enkele voorbeelden.

Sandwich komkommer met gerookte zalm

Ingrediënten
• Komkommer(s)
• Cream cheese (en anders boter)
• Wasabi
• Gerookte zalm
• Dunne sneetjes stevig brood
• Peper en zout

Bereiding
Mix de cream cheese met wasabi, peper en zout. Smeer een dun laagje op het brood. Snijd de komkommers in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken dwars over het brood. Snij nu de zijkanten van het brood met een scherp mes eraf, zodat mooie rechte sandwiches ontstaan. Snij rondjes uit de zalm en leg deze op de komkommer en dek het af met weer net zo’n sneetje brood. Laat het even in de koeling staan en maak er mooie kleine sandwiches van.

Mousse van komkommer met munt

Ingrediënten
• 1 komkommer
• 100 g geitenkaas
• 100 ml water
• 1,5 cac d'agar-agar
• 10 muntblaadjes
• Paprikapoeder
• 5 druppels rode tabasco
• Zout en peper

Bereiding

Schil de komkommer en snij deze in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadjes eruit, en doe deze in een pan met het water. Voeg agar-agar toe, aan de kook brengen en een halve tot hele minuut laten koken, daarna laten afkoelen. Tegelijkertijd in een apart bakje peper en zout, de gehakte muntblaadjes (2), paprikapoeder en de tabasco mengen. Meng het goed totdat er een glad mengsel ontstaat en verdeel het over de glazen waarin de mousse geserveerd gaat worden. Voeg ook nhet mengsel met komkommer toe.
Mix nu ook een theelepeltje zout met 6 gewassen en gedroogde blaadjes munt. Bestrooi de glazen ermee en dek het geheel af met folie en laat het afkoelen in de koelkast (ca. 1 uur). Op het moment dat de mousse geserveerd gaat worden de glazen met een muntblaadje versieren.

Komkommerhapje Boursin en tomaat

Ingrediënten
• 1 kleine komkommer
• 100 g Boursin
• verse blaadjes basilicum
• halve cherrytomaatjes
• olijfolie

Bereiding
De komkommer in de lengte door de helft snijden en haal het onderkantje eraf (blijft hij beter staan). Haal nu de zaadlijst van iedere helft eruit met een lepel (uithollen) en vul de holte met de Boursin, en strijk de bovenkant netjes glad. De komkommerhelften vervolgens in stukken van zo’n 1,5 cm. en leg op de bovenkant van ieder stukje komkommer een basilicumblaadje en een half cherrytomaatje en zet deze vast met een cocktailprikkertje. Besprenkel de hapjes met wat olijfolie en laat ze in de koeling staan tot het moment van serveren.

Reacties op dit artikel
Jirke janens, 2012-05-23
( 0 )

Zen er maar 3 recepte?omg
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl