X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Dichte preitaart

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van ruthinthegame ruthinthegame Auteur op infoyo sinds
22 September 2008


Bekijk het profiel van ruthinthegame
Datum: 23-09-2008
Quiche is een gerecht wat de meesten wel kennen. Een hartig taartje met een diverse vulling. Een leuke en verrassende variatie op de quiche is deze dichte preitaart. Voor iemand die eerder al Quiches heeft bereid is dit recept erg makkelijk, maar ook voor de beginnende kok is dit recept goed te bereiden

IngrediŽnten en benodigdheden

(4 personen)
  • Springvorm met een doorsnee van 26 cm
  • Mengkom
  • Mixer
  • Wok
  • 7 velletjes bladerdeeg
  • 2 grote preistokken
  • 1 flesje kookroom (light) (250 ml)
  • 3 middelgrote eieren
  • Boter om in te vetten
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • 100 - 150 gram blauwe kaas (bijv. Roqefort of Danish Bleu)
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet de springvorm in met boter en beleg de bodem met bakpapier
  3. Ontdooi het bladerdeeg
  4. Snijd de prei in kleine stukjes en was deze
  5. Bak de prei bijna gaar met de olijfolie,  in de wok, onder regelmatig roeren op een laag tot matig vuur (ongeveer 10 minuten)
  6. Meng de eieren en de room in de mengkom met een mixer in ongeveer 7 minuten tot een luchtig mengsel.
  7. Voeg de prei, peper en zout toe aan het eimengsel
  8. Bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met bladerdeeg. Zorg dat de vellen goed aan elkaar zitten.
  9. Schenk het mengsel in de springvorm
  10. breek stukjes af van de blauwe kaas en verdeel deze over het mengsel in de springvorm.
  11. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en dek de rest af met de overige vellen.
  12. Verdeel de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg.
  13. Plaats de taart voor 30 minuten in de oven.
  14. Verdeel de rest van de kaas over de taart en laat de taart in de oven verder gaar worden tot de kaas gesmolten is en het bladerdeeg goudbruin is.
  15. Haal de taart uit de springvorm en plaats deze op een groot bord of een platte schaal.
De taart kan perfect geserveerd worden met een gemengde salade, Rucola sla of stukjes komkommer.
Daarnaast kan er bij deze taart een witte vis geserveerd worden en een droge witte wijn.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl