X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Glutenvrije recepten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van French French Auteur op infoyo sinds
10 September 2008


Bekijk het profiel van French
Datum: 24-09-2008
Auteur: French
Als je een allergie hebt voor tarwe of gluten hoeft dat je er niet van te weerhouden om te genieten van lekkere pasta, gebak of heerlijke toetjes.Hiervolgen een aantal lekkere glutenvrije recepten.

Provencaalse pasta

Voor 4 personen

IngrediŽnten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 500 gram (tros-)tomaten in kleine stukjes gehakt en zaad verwijderd
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 5 blaadjes basilicum (plus wat extra voor de garnering)
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram gehalveerde cherrytomaatjes
  • 125 gram zwarte olijven in plakjes gesneden
  • 25 gram ansjovis uit blik (uitgelekt en fijngehakt)
  • 200 gram gemarineerde artisjokharten uit blik (uitgelekt en in vieren gesneden)
  • 250 gram rijst- en gierstpasta
Bereidingswijze:
  • Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui op laag vuur ongeveer 3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje doorbakken.
  • Voeg de stukjes (tros-)tomaten toe, de bouillon en de balsamico-azijn. Laat dit afgedekt 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de inhoud van de pan in een grote kan met 5 blaadjes basilicum en de tomatenpuree. Draai dit mengsel glad met een handmixer.
  • Doe het mengsel terug in de pan en roer de cherrytomaatjes, olijven, ansjovis en artisjokharten erdoor.
  • Kook onder tussen de pasta beetgaar, giet af en doe terug in de pan.
  • Roer de tomatensaus erdoor en serveer meteen met een paar blaadjes basilicum erover gestrooid.

Kip uit de oven

Voor vier personen

IngrediŽnten:
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 kippenpoten
  • 2 ingemaakte citroenen in plakjes
  • 125 gram chorizo in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gierst
  • 300 ml hete kippenbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:

  • Wrijf de kippenpoten rondom in met paprikapoeder en leg ze in een ovenschaal of bakblik.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Strooi de plakjes ingemaakte citroen, chorizo en de knoflook over de kip.
  • Besprenkel met olijfolie en braad de kip een half uur in de oven.
  • Week ondertussen de gierst in kokend water.
  • Haal de kippenpoten uit de schaal en zet ze even apart.
  • Giet de gierst af en doe dit samen met de kippenbouillon in de ovenschaal.
  • Leg hierop de kippenpoten en braad dit 15 tot 20 minuten in de oven tot de gierst zacht is en de kip gaar.
  • Strooi er peterselie over en dien op.


Panna cotta met honing en vanillie

Voor vier personen

IngrediŽnten:
  • 50 gram basterdsuiker
  • 600 ml sojamelk gezeefd
  • 1 vanillestokje (overlangs gehalveerd)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 blaadjes gelatine (ongeveer 10 gram)
  • 4 puddingvormpjes
Bereidingswijze:

  • Doe de sojamelk met de suiker, vanille en honing in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten afkoelen.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes in ongeveer 5 minuten.
  • Haal de vanille uit de melk en gooi dit weg.
  • Knijp de blaadjes gelatine even uit en roer door de warme melk.
  • Giet het mengsel in vier puddingvormpjes en laat dit 3 tot 4 uren opstijven.
  • Voor het opdienen de puddingvormpjes 30 seconden in heet water dopen. Leg de puddinkjes op een bord. Giet er voor de garnering nog wat honing overheen.

Kruidige appeltaart

Voor twaalf personen

IngrediŽnten:

  • 2 grote goudrenetten
  • sojaspread (om mee in te vetten)
  • 200 gram glutenvrije bloem
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 225 gram gele basterdsuiker
  • 6 kardemompeulen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 gram gehakte hazelnoten
  • 1 springvorm van 20 cm
  • bakpapier
  • Poedersuiker voor de garnering
Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier
  • Schil de appels, ontdoe ze van de klokhuizen en rasp de appels. Meng dit met citroensap.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en roer er de suiker en chilivlokken door.
  • Verwijder het zaad uit de kardemompeulen en wrijf dat fijn in een vijzel.
  • Voeg dit toe aan de bloem en roer de geraspte appel, olie en eieren erdoor.
  • Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak dit in het midden van de oven in ongeveer 55 tot 60 minuten tot een breinaald of spies schoon uit het midden van de taart komt.
  • Laat de taart tien minuten in de vorm afkoelen.
  • Zet hem daarna op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Eet smakelijk!


Reacties op dit artikel
Simone, 2009-02-06
( +2 )

Ut was heerlijk
die appeltaart bedankt.
Gwen, 2009-10-06
( +3 )

Lul, 2012-05-10
( 0 )

Lul
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl