X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kerstijs met geflambeerde vruchten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Monique1965 Monique1965 Auteur op infoyo sinds
02 September 2008


Bekijk het profiel van Monique1965
Datum: 07-10-2008
Auteur: Monique1965
Nog ruim 2 maanden en dan staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Dit recept kun je natuurlijk altijd maken, maar het is extra feestelijk voor met de Kerst. Het is niet moeilijk te maken en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten,

IngrediŽnten

  • Ongeveer 1 kg gemengd fruit zoals peren, appels, vijgen, kiwi's, stervruchten en ananas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels vloeibare honing
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 dl kirsch, rum of likeur (met een alcoholgehalte van minstens 40 %)
  • geklopte zoete slagroom of in plaats van slagroom warme custardvla

garnering: muntblaadjes of rode besjes

Extra: een grote metalen opscheplepel met ongeveer 1.5 dl inhoud en een kaars

Het recept

Voorbereiden (kan een aantal uur van tevoren)

Schep 4 mooie bollen uit het ijs, leg ze op een plat bord en zet deze in de vriezer.
Maak het fruit schoon en snijdt de vruchten in even grote stukken of partjes.
Meng er luchtig de citroensap door en zet het afgedekt in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven en grill voor op 250 graden.
Vet een platte ruime ovenschaal dun in met boter of olie.
Verdeel de stukken fruit over de bodem van de schaal, bestrooi ze met vanillesuiker en bedruppel het met honing.
Zet de schaal in het midden van de oven.
Laat het fruit in ongeveer 7 minuten zacht en iets bruin worden, schep eventueel een keer om.
Schenk de kirsch, rum of likeur in de opscheplepel en houdt deze een paar tellen boven de vlam.
Houdt vervolgens de lepel iets schuin en laat de vlam in de lepel slaan.
Als het nog niet lukt, verwarm je de lepel nog even boven de vlam.
Giet de brandende alcoholvoorzichtig over het fruit en laat uitbranden.
Schep op elk bord een bolletje ijs, vruchten en slagroom of warme custardvla.

Reacties op dit artikel
Anke, 2010-12-24
( 0 )

Voor hoeveel personen is dit?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl