X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Recept voor de authentieke kerrie kip voor roti of rijst

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van mchannoo mchannoo Auteur op infoyo sinds
19 Augustus 2008


Bekijk het profiel van mchannoo
Datum: 15-10-2008
Auteur: Mchannoo
Je kent de kerrie-kip voor de roti uit een pakje, maar niets smaakt lekkerder dan de op Hindustaans authentieke manier bereidde kerrie-kip. De kerrie-kip is overigens ook te eten met rijst.

Kerrie Kip (authentiek)

Benodigdheden:
1 hele kip
4 grote aardappels, geschild en in grote parten gesneden
3 eetlepels massala (is authentieke kerrie, verkrijgbaar in de tropische winkel/toko)
1 grote ui (halveren en beide helften snipperen)
5 flinke teentjes knoflook: 2 teentjes klein snijden en 3 teentjes fijn stampen
4 eetlepels slaolie
1 peper (madame jeanette o.i.d.): een halve peper (zonder zaad!) fijnstampen met de knoflook)
2 tomaten, in partjes gesneden
1,5 theelepel gemalen komijn (verkrijgbaar in de toko)
2 theelepels gemalen zwarte peper (verkrijgbaar in de toko)
zout naar smaak (ongeveer 2 theelepels)
3 takjes selderie

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken (niet te klein) en was deze goed, bij voorkeur met een beetje azijn. Laat de kip goed uitlekken.

Verhit in een grote braadpan of wok de olie en doe hier vervolgens een halve gesnipperde ui bij. Zodra de ui glazig is voeg je 2 gesneden teentjes knoflook toe en laat dit goed meebakken. Als de knoflook en ui bruin beginnen te kleuren doe je hierbij de massala. Lekker laten meebakken (zet overigens wel een raam open/ afzuigkap aan om de sterke geur weg te nemen).

Na een minuut of twee voeg je de kip toe. Goed omscheppen, een half bekertje water toevoegen en met de deksel op de pan laten garen. Gedurende een half uur de kip op middelmatig vuur gaar laten worden en regelmatig omscheppen.

Zodra het vlees en het bot minder rose zijn voeg je de aardappelen toe. Goed omscheppen. Voeg de overige ingredienten toe: tomaat, zwarte peper, komijn, 3 teentjes fijngestampte knoflook met peper en zout (ongeveer 2 eetlepels). Doe de deksel weer op de pan en laat stoven.

Na een kwartier (als de aardappel gaar is) doe je de halve gesnipperde ui  en de halve peper (ongesneden, voor het aroma) er bij en 5 minuten later de selderie.
Doe het vuur uit en dien het gerecht op (met rijst of rotie).
Eet smakelijk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl