Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Simpel koken, snel een lekkere maaltijd op tafel!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 17-10-2008
Auteur: AnnaStaal
Simpel, eenvoudig koken is voor vele van ons weggelegd. De tweeverdieners met kinderen hebben weinig tijd en dan is een gezonde maaltijd op tafel zetten toch wel zo handig. Enkele recepten die snel klaar te maken zijn en gezond. Binnen een half uur een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Zuurkool met hamlapjes

IngrediŽnten
  • 500 gram zuurkool
  • 550 gram hamlappen
  • 2 rode uien
  • 50 gram olijfolie
  • paprikapoeder
  • zout
  • Cayennepeper
  • laurierblaadje
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 4 eetlepels zure room

Bereiding

Laat de zuurkool uitlekken, maak de uien schoon en snipper ze klein. Snij de hamlappen in kleine blokjes (ca. 2 cm) en verhit de olijfolie. Bak er vervolgens de klein gemaakte hamlapjes in (moet binnen zoín 5 tot 6 min. Gereed zijn). Voeg nu de uien toe en bak deze op een lag pitje ook nog enkele minuten mee.
Voeg nu wat paprikapoeder, zout en cayennepeper toe en meng het goed.
Voeg nu de zuurkool toe en leg er een blaadje laurier bij. Laat dit zoín 50 min. Op een laag pitje pruttelen. Dan het laurierblaadje en de zuurkool toevoegen. Roeren en geheel met gesloten deksel 45 minuten zacht laten pruttelen. Hierna de ananas en een klein scheutje van het sap toevoegen, goed doorroeren en weer enkele minuten laten pruttelen. Als het nu klaar is wat zure room er doorheen doen.
Serveer het met een kruimig aardappeltje.

Broccoli met gehakt uit de oven

IngrediŽnten
  • 1 zakje aardappelpuree
  • 500 gram broccoli
  • 500 gram runder gehakt
  • olijfolie
  • 1 ui
  • zout
  • belegen kaas

Bereiding


Kook de broccoli in kleine stukken zoín 5 minuten met klein beetje zout in water en maak tegelijkertijd de aardappelpuree gereed zoals het zakje het aangeeft.

De ui schoonmaken en klein snipperen en een beetje aanfruiten. Voeg het rulle rundergehakt erbij en bak het ruim in olijfolie.

De gekookte broccoli verdelen in de ovenschaal (klein beetje invetten), een klein laagje belegen kaas (plakjes snijden) en bedek de broccoli en kaas daarna met het gehakt. Hierover gaat tenslotte de aardappelpuree en sluit je af met dezelfde belegen kaas maar dan gesnipperd. Laat het zoín 13 min. in de oven staan op  200 graden.

Reacties op dit artikel
Henk, 2009-09-09
( -1 )

,,,, hoi
Sjaak, 2009-12-22
( -1 )

Hoi henk. ik ben sjaak.
Anouk, 2010-05-21
( -7 )

JULLIE ZIJN ALLEMAAAL POEEEEEEEEEEEEP ZOOO KUT MET JULLIE TIEVES BEKKEN
Poep, 2010-05-29
( -3 )

Hoi dikke
Mij, 2010-12-16
( +5 )

Uhhh anders doe je even normaal??
Gaatjeniksaan, 2011-02-17
( -1 )

Okee .. stom recept ...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl