X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De 'echte' worstenbroodjes! Recept van de échte bakker!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-34
  Goed artikel ( +72 )
  Slecht artikel ( -106 )
RSS van Kreeftje72 Kreeftje72 Auteur op infoyo sinds
15 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Kreeftje72
Datum: 20-10-2008
Auteur: Kreeftje72
Het originele recept voor de echte worstenbroodjes van de Echte Bakker.  En ook hartstikke leuk om samen met de kinderen te maken!

Benodigdheden/bereiding!

Benodigdheden broodje :
  • 650 gram meel
  • 4,5 dl melk (kamertemperatuur)
  • 14 gram zout
  • 80 gram boter (kamertemperatuur)
  • 22 gram suiker
  • 40 gram gist

    Doe alles bij elkaar (laat het zout en de gist elkaar niet raken!) Goed kneden!Laten rijzen +/- 30 minuten onder een doek! Na het rijzen deegbolletjes afwegen +/- 37/38 gram per bolletje.Bolletjes wederom laten rijzen (20 – 30 minuten) (weer onder een doek)

    Bereiding worstje:
  • gehakt h.o.h
  • gehaktkruiden (naar eigen smaak)
  • 1 ei
  • beetje maggie
  • koffiemelk
  • +/- 80 gram paneermeel
          Goed alles mengen! (beetje water toevoegen, paneermeel is namelijk te droog!)
          Goed mengen totdat het paneermeel niet meer te zien is.
          Gehakt afwegen 40 gram per worstje en dan rollen tot een worstje.

Worstenbroodjes vouwen!

Nadat je het deeg en het gehakt hebt voorbereid kun je de worstjes die je hebt gemaakt in het deeg leggen en er een worstenbroodje van vouwen.

Hoe doe je dit?
Het deegbolletje trek je een beetje uit elkaar zodat het een langwerpig plat worstje van deeg wordt en daar leg je het gehakt(worstje) in. Dan pak je de uiteinden van het deeg en die vouw je over het gehakt heen. Dan de zijkanten over het gehakt vouwen en klaar is je worstenbroodje. Goed de kantjes dichtvouwen!
Na het maken van de worstenbroodjes kunnen ze nu de oven in nadat je ze 'gekleurd' hebt met een ei/suikermengsel. (hiervoor gebruik je het eigeel van een ei en wat suiker. Dit moet je mengen)

Ovenemperatuur 220°C.
Baktijd ongeveer 20 minuten

En klaar zijn de heerlijke worstenbroodjes!


Reacties op dit artikel
Jehoofd, 2009-04-06
( -12 )

domme recept
Jade, 2009-06-09
( +8 )

Erg leuk recept aleen er staat geen foto bij
Sjoerd, 2009-06-20
( +3 )

Heel erg bedankt
alleen jammer dat er geen foto bij zit ja
Mariek, 2009-07-01
( +8 )

De foto is het
Sanne, 2009-07-10
( +5 )

Leuk grappig lekker
Jolanda, 2009-09-21
( +42 )

Voor hoeveel worstenbroodjes is dit recept??
Toni, 2009-09-22
( +24 )

Het recept is voor 30 worstenbroodjes!
Crien, 2009-11-11
( +11 )

Nou een echte aanrader worstebroodjes om je vingers bij af te likken zo goed gelukt
Dank je wel voor dit recept,want kopen doe ik ze nu nimmer meer
Mamarus, 2009-11-27
( +3 )

Bedankt voor het lekkere recept, mijn zoontje is er dol op. Alleen de vulling doe ik anders.
Janneke, 2009-12-06
( -2 )

Nou Nou, bah ze waren harstikke vies ze waren niet te vreten enuhh ik vond er echt echt echt niks aan wat een vies grei ik zou echt niet meer bakken ik zou een ander recept pakken mijn dochtertje zit helemaal onder de meel en ze moet braken ja ik ben al op jonge leeftijd moeder ja wat kan jou dat schelen. ik hou van bakken maar dan in een andere vorm !!!!!!!!!!!!
Wim, 2009-12-08
( +5 )

Nou Nou wat een tekst, de een vind het lekker de nader niet, ik ga nu spullen kopen en ze maken, ik laat nog wel weten wat ik er van vindt, ... de meerderheid wint.
Janet, 2009-12-12
( 0 )

Echt superlekker
Tip: als je van pittig houdt doe dan wat sambal bij het gehakt :)
Els, 2009-12-12
( +10 )

janneke, je kan niet koken, die broodjes waren zooo lekker
Els, 2009-12-12
( +6 )

janneke, je kan niet koken, die broodjes waren zooo lekker
Els, 2009-12-12
( +19 )

janneke, je kan niet koken, die broodjes waren zooo lekker
Corinne, 2009-12-28
( +7 )

Het ziet er uit als een erg lekker recept, en ik heb hier al gelezen dat het voor ongeveer 30 worstenbroodjes is, maar hoeveel gehakt heb ik dan nodig? Volgens mijn rekensommetje zou dat 1200 gram zijn maar dat lijkt me een beetje uit verhouding!
Toni, 2009-12-28
( +5 )

Corinne, dat klopt 1200 gram!
Kastje, 2010-01-03
( -15 )

Tip voor de smaak gooi er wa cocaine bij voor de smaak
Jan, 2010-01-07
( +3 )

Nou ik ben met de kerst weer een naar nederland gegaan en heb me weer dagelijks voorzien van worstebroodjes er 40 gekocht om mee naar england te nemen vergeet ik ze ik denken en gezocht naar een recept prima gelukt heb een kilo bloem gepakt en de rest aan gepast ze smaken prima ook mijn vriendin en haar dochter vonden ze lovely
dus weer een beetje holland hier morgen snert en genieten van elvis birthday
groetjes jan

niet schrikken ja een man die kan koken
Kerem, 2010-01-11
( +3 )

Het is heerlijk
Geert wilbers, 2010-04-04
( +2 )

Zo lekker, heerlijk,wat een genot,Super,echt een aanrader,GRANDIOOOOOOS.
Mingwan, 2010-06-09
( +2 )

Wat is rijzen
Tony, 2010-06-10
( +2 )

Rijzen = uitzetten en luchtig worden!
Tony, 2010-06-10
( +2 )

Rijzen = uitzetten en luchtig worden!
Ria, 2010-09-01
( +5 )

Hallo daar
ik heb zelf al zo vaak worstenbrood gebakken heerlijk dan wil je die van de bakker niet meer
die laten het gehakt ook kant en klaar komen al in rolletjes en wat betaal je dan? 13 eoro voor 10 worstenbroodjes bak je ze zelf? heb je meer dan het dubbele ervan
heb zelf bij een bakker gewerkt maar gaat niets boven zelfgebakken worstenbrood
Ben, 2010-09-16
( 0 )

Hoeveel kost het???
Henk diaree, 2010-10-04
( -7 )

ik b3en h0m0 wie wil k0ntenbiken met mij? en wie wil kijken met wie?
Ellen, 2010-10-04
( +2 )

Voor hoeveel personen?
De bakker, 2010-10-19
( +1 )

Voor een betere instructie: kijk op http://worstenbroodje.punt.nl
Janke visser, 2010-10-24
( -5 )

Dit is echt een gore bedoeling. dikke rommelpot.
Shya, 2010-11-01
( +3 )

Ik heb ze ook gemaakt ze waren heerlijk
Clovis, 2010-12-06
( +8 )

Lijkt me lekker! Zou ik de melk en koffiemelk kunnen vervangen door sojamelk? (en een koemelkvrije boter) Ik heb namelijk een zoontje met koemelkallergie.
Nouwen, 2010-12-11
( +3 )

Heerlijk van smaak,wel een vraagje ? gebruik jij poeder gist of verse ,en welke verhouding .
Tony, 2010-12-11
( +1 )

Ik gebruik verse gist! Ik doe de gist er gewoon bij en kneed alles goed!
Berden, 2010-12-14
( +1 )

Hoeveel gehakt moet voor dit recept
Tony, 2010-12-14
( +1 )

+/- 1200 gram
Krebber, 2010-12-19
( +3 )

Prima recept het deeg precies zoals het moet zijn. een echte aanrader
Tony, 2010-12-19
( +1 )

Krebber, bedankt voor de leuke reactie. Er zijn genoeg mensen die het niet lekker vinden maar ik denk dat deze mensen het gewoon niet goed hebben gedaan! Nogmaals, dank je voor de reactie!
Luc, 2010-12-28
( +1 )

Hoe weeg je in godsnaam zeven gram zout af???
Tony, 2010-12-28
( +1 )

Luc, dat kan met een digitale weegschaal!
Luc, 2010-12-30
( +2 )

Inmiddels recept uitgevoerd: verbluffend goede consistentie van zowel het vlees als het brood. Volgende keer doe ik iets meer varkensvlees (had half-om-half scharrel van AH genomen). Ook had ik er te weinig zout in (Tony, ik heb geen weegschaal), die tip van de sambal hierboven heb ik er nu in mijn schrift bij geschreven en ik las ook nog ergens iets over gehaktkruiden, ga ik de volgende keer ook doen. Leuk recept, ziet er net echt uit, en met genoemde wijzigingen hoef ik niet meer ieder jaar van Maarssen naar Tilburg te rijden om de veel te dure comerciele verkrijgbare exemplaren op te halen.
Patty, 2011-02-04
( +2 )

De worstenbroodjes zijn gelukt en ze zijn echt lekker. Ik woon inmiddels 10 jaar in België, maar niets kan tippen aan de Nederlandse, of beter gezegd Brabantse, worstenbroodjes!
Tony, 2011-02-04
( +2 )

Dank je wel voor je reactie Patty!
Milou, 2011-03-20
( +3 )

Bedankt voor het plaatsen van het recept!
Ik heb ze vandaag geprobeerd en moet zeggen, de smaak is goed!
Hoewel ik gebruik heb gemaakt van verse gist, wilde het deeg bij mij niet zo goed rijzen. Iemand een idee waaraan dat gelegen kan hebben?
Liesbeth, 2011-06-19
( +2 )

Is het verse gist 40 gram? zou dat dan 7 gram droge gist zijn ongeveer? Thnx
Tony, 2011-06-19
( +3 )

20 gram verse gist is 7 gram droge gist. Dus dan heb je 2 x 7 gram droge gist nodig!
Evert, 2011-06-22
( +2 )

Ik maak regelmatig worstenbroodjes en lijkt een beetje uit de hand te lopen.
Per keer maak ik zo'n 260 stuks (haast een hele zaterdag) Worstjes rol ik niet meer, daarvoor heb ik een soort "kitspuit" gekocht. Omdat ik een huis-tuin-keuken oven heb zit ik een beetje aan het maximum, ik overweeg dan ook een (semi) professionele oven op de kop te tikken. Sambal is een goede tip!
Tony, 2011-06-22
( +4 )

@Evert; Bedankt voor de tip!!
Evert, 2011-06-25
( +1 )

Met deze ( http://tinyurl.com/6kvl7a2 ) spuit ik de tafel vol worst en maak er simpel stukjes van. Dikte van de worst is te regelen met de dikte van de spuitmond. De kosten vielen me ook erg mee.
Ook wil de slager de gehakt in worst aanleveren maar dan krijg je alleen gehakt zonder toevoegingen.
H.van deijck, 2011-10-11
( 0 )

Wel nog even laten rijzen voor dat ze in de oven gaan!
Wel goed recept.
Rutger, 2011-11-03
( 0 )

Bij de bereiding van de worst staan geen hoeveelheden genoemd.

zou u die kunnen vermelden?

Toni, 2011-11-03
( 0 )

Ff rekenen toch? 1200 delen door 30 is 40 gram per worstje!!
Rutger, 2011-11-04
( +1 )

Hi toni, dat bedoel ik niet.

hoeveel gram gehaktkruiden maggi en hoeveel cc koffiemelk?
+/- 80 gram paneermeel


Toni, 2011-11-04
( 0 )

Dat is naar smaak. Maar ik doe gewoon een scheutje maggie en een scheutje koffiemelk
En gehaktkruiden, tja dat doe ik uit de losse hand. Suc6!
Rutger, 2011-11-12
( 0 )

Hoi Toni,
ik heb een kwart van al je ingrediënten gepakt en kwam uiteindelijk op 9 broodjes uit. Ik heb ze allemaal in 1 dag opgegeten. (lees: ze waren erg lekker)
m.n. de worst was lekker. het brood was iets minder. wat droog aan de buitenkant en wat nattig aan de binnen en onderkant.(ws door het worstje)

heb je advies over wat ik andes kan doen?

Rutger, 2011-11-12
( -3 )

Hoi Toni,
ik heb een kwart van al je ingrediënten gepakt en kwam uiteindelijk op 9 broodjes uit. Ik heb ze allemaal in 1 dag opgegeten. (lees: ze waren erg lekker)
m.n. de worst was lekker. het brood was iets minder. wat droog aan de buitenkant en wat nattig aan de binnen en onderkant.(ws door het worstje)

heb je advies over wat ik andes kan doen?

Patrick, 2011-11-29
( +1 )

Heb dit recept geprobeerd en de worstenbroodjes waren heerlijk! Het resultaat was beter dan mening gekocht worstenbroodje! Had wel sambal aan het gehakt toegevoegd om het nog net wat pittiger te maken.
Roy, 2011-12-31
( +1 )

Als het deeg niet goed wil rijzen is de deeg temperatuur te laag geweest.
Op te lossen door de melk vooraf een beetje lauw/ warm te maken en het deeg goed door te kneden zodat er nog extra vrijvings warmte in het deeg komt.
Testen of het deeg goed is?
een dun vliesje van een stukje deeg trekken........ trek het deeg uit elkaar..... kun je er een dun vliesje van trekken zonder dat het scheurt dan is het deeg goed...... gaat het deeg snel stuk....... nog ff doorkneden dan!
Succes
Paul, 2012-01-18
( +3 )

Bij enkele broodjes is het deeg opengescheurd. Had ze toch erg goed dicht"geplakt" volgens mij. Hoe kan ik dat voorkomen?
Toni, 2012-01-18
( 0 )

@paul; wrs is het deeg niet soepel genoeg. 'n klein beetje meer water toevoegen kan het probleem oplossen!
Annemiek, 2012-01-21
( 0 )

YUM!! Ze zijn héérlijk! Aangezien ze hier in Australië geen gehakt kruiden hebben heb ik het gehakt gekruid met kerrie- en paprikapoeder, zout, peper, nootmuskaat en sambal. SMULLEN! Bedankt voor het recept!
Casie, 2012-04-04
( 0 )

Lijkt me een aardig recept maar de verhouding meel en vocht lijkt me niet zo geslaagd.
Normaal is het 52 a 53 % vocht op 100 % meel. Dus 3,5 dl is meer dan genoeg.
Tony, 2012-04-04
( 0 )

@Casie; Dit recept komt van een bakker..........geloof me......de verhoudingen kloppen............
Martha, 2012-07-19
( +1 )

Hallo, ik wil deze worstenbroodjes gaan maken. Wat een leuke reacties allemaal.
Kan ik ook de vulling van verse worst gebruiken? Normaal krijg ik gehakt nooit goed op smaak.
Katja, 2012-09-08
( 0 )

Overheerlijk deeg, heb het niet gevuld met gehakt,maar met gewelde vijgen en walnoten.njam njam
Katja, 2012-09-08
( +1 )

Lijkt wel niet meer op een worstebroodje,maar eens voor de verandering,moet kunnen .
Lisa, 2013-01-03
( +1 )

Leuk ik ga het maken
Jakob, 2013-11-03
( +1 )

Ik wil graag brabanbse wortjes maken maar ik zie wel vele verschillende recepten wie help mij als beginnend hobbyist mij goed te helpen bij koopmans meel geven ze geen temperatuur aan
Ria, 2014-02-03
( 0 )

Hallo ik wil dit recept uitproberen maar ik weet niet hoeveel gehakt ik per 30 stuks worstenbrood nodig heb graag andw ik laat u weten hoe ze geworden zijn bvd
gr ria
Ans, 2014-05-20
( 0 )

Vraagje hoeveel worstenbroodjes kan je van dit recept maken!!!
Cyrille, 2015-10-17
( 0 )

Verschillende recepten uitgeprobeerd. Ik vind dit het beste recept. Meermaals gemaakt en ze smaken heerlijk.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl