X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Snoepen met Sinterklaas

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 21-10-2008
Auteur: AnnaStaal
Je zou het haast niet denken, maar Sinterklaas komt er weer aan. In de winkels liggen de chocolade letters er al weer en het speculaas, de pepernoten en het taai taai kunnen we haast alweer ruiken. Tijd om te kijken of we zelf niet iets lekkers in deze richting kunnen maken.

Taai taai

IngrediŽnten
  • 300 gram bloem
  • 1,5 eetlepel schenkstroop
  • 100 gram honing
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 3,5 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • kruidnagelpoeder

Bereiding

Warm de honing op en roer de schenkstroop er rustig doorheen. Zeef nu de bloem en vermeng dit met het rijzingsmiddel en de kruiden en voeg de lauwwarme honing toe. Maak er nu een stevige deegmassa van en leg het op een ingevette bakplaat. Goed uitrollen en vormpjes naar wens maken en daarna op zoín 165 graden in de over bakken.

Pepernoten

IngrediŽnten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram bruine suiker (basterd)
  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 eetlepels melk

Bereiding

De bloem zeven samenvoegen met het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en 50 gram boter. Voeg daarna de honing, speculaaskruiden en melk toe en maak het tot een stevige massa (met de mixer of de handen). Zet het nu voor minimaal 1 uur in de koeling en maak daarna kleine bolletjes van het deeg.
Smeer de bakplaat in met het overgebleven boterklontje en zet de oven op zoín 175 graden. De gevormde bolletjes op de bakplaat drukken en zoín 20 minuten in de oven laten staan. Voordat er gesmuld kan worden even de pepernoten wat af laten koelen.

Met wat warmgemaaakte chocolade er overheen gieten en daarna af laten koelen, varieer je weer eens met de pepernoten.

Reacties op dit artikel
Gdsgsa, 2009-11-15
( 0 )

Echt heel leuk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl