X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gluhwein, bisschopswijn en warme wijn en slemp uit 1907

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 13-11-2008
Auteur: Lizz
Mej. A.C. Manden, directrice van de Haagsche Kookschool heeft in 1907 het idee opgepakt om in plaats van het overschrijven van de recepten de leerlingen een kookboek uit te reiken. In het voorwoord laat ze weten dat het geen cursus voor de kookkunst is, omdat ze maar enkele luxe-recepten heeft opgenomen. Ze schrijft letterlijk: ,,omdat het niet op den weg der kookscholen ligt om daarvan haar fort te maken. Het is een boekje vol authentieke en eerlijke ingrediŽnten die rond 1900 in bijna iedere keuken voorkomen.

Gluhwein

  • 2 kleine bittere oranjes
  • 4 gr pijpkaneel
  • 2 gr kruidnagelen
  • I fl Bordeaux
  • 125 gr suiker

Bereiding

Doe al de opgenoemde ingrediŽnten, behalve de suiker in een porseleinen of steenen potje, flink afgesloten met perkamentpapier en laat ze 24 uur trekken. Doe alles door een fijne zeef en los de suiker in de wijn op. De wijn mag wel verhit worden, maar niet koken.

Warme wijn

  • 1 fl rode wijn
  • Ĺ dl cognac
  • 60 gr suiker
  • 2 schijfjes citroen met 4 kruidnagelen
  • 10 cm pijpkaneel
  • 1 dl water

Bereiding

Alle opgenoemde ingrediŽnten gedurende 1 uur laten trekken; vooral zorgen dat de wijn niet kookt, hij moet echter zeer warm ingeschonken worden.

Bisschopswijn

  • 2 bittere oranjes
  • 8 kruidnagelen
  • 1 stukje foelie
  • 25 gr pijpkaneel
  • 6 dl brandewijn
Bereiding.

Was de oranjes flink, schil ze zeer dun en pers het sap er uit. Voeg de kruiden, de schil en het sap der oranjes bij de brandewijn en laat deze massa in een goed gesloten fles minstens 14 dagen trekken.

Slemp

  • 200 gr thee
  • 4 gr saffraan
  • 20 gr kruidnagelen
  • 20 gr pijpkaneel
  • melk
  • suiker
Bereiding

De kruiden 24 uur laten trekken au bain-Marie in een goed gesloten potje. De melk koken en er het aftrekse1 van de kruiden met de suiker bijvoegen. Men kan ook de kruiden in een neteldoeksch lapje gebonden, opnieuw in de melk laten meetrekken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl