Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Lekkere dikke tomatensoep

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 17-11-2008
Auteur: Famke
Een heerlijke, volle tomatensoep. Lekker met broodjes. De soep is niet moeilijk te bereiden, maar je hebt er (bij voorkeur) wél een staafmixer, zeef of blender bij nodig.

Ingrediënten

2 ½ kilo tomaten Je kunt elke tomatensoort gebruiken, maar (rijpe) trostomaten zijn het lekkerst.
2 rode of gele paprika’s
1 prei
1 volle eetlepel gedroogde groene kruiden zoals oregano, tijm, peterselie, rozemarijn
½ pakje smaakversterker voor tomatensoep
suiker
250 ml water
snufje peper

Bereiding

  • Was de tomaten, de paprika’s en de prei en snij ze in stukjes.
  • Doe alles bijelkaar in een grote pan met de kruiden, de peper en het water.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een half uurtje doorkoken.
  • Zeef of pureer de soep zodat er een homogene vloeistof ontstaat.
  • Voeg hier de smaakversterker en de suiker aan toe.

De hoeveelheid suiker hangt af van de tomaten die je hebt gebruikt. Als ze goed rijp zijn is over het algemeen minder suiker nodig, dan zijn ze al zoet van zichzelf. Als de tomaten wat zuurder zijn, voeg dan wat méér suiker toe. Meestal gebruik ik ongeveer vier of vijf schepjes voor de hele pan. Om zoetere soep te krijgen kun je ook meer paprika’s gebruiken. De zoetheid van de paprika’s hangt wel af van het seizoen.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat nog tien minuten doorkoken. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

Serveer de soep met afbakbroodjes, vers uit de oven, met verschillende soorten beleg.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl